Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyarországi Baptista Egyházat, mint az Országgyűlés által elismert és az egyházakkal való kapcsolattartás koordinációjáért felelős miniszter által nyilvántartásba vett bevett egyház, a lelkiismereti és vallásszabadság jogáról, valamint az egyházak, vallásfelekezetek és vallási közösségek jogállásáról szóló 2011. évi CCVI. törvény 17. §-ában meghatározott miniszteri nyilvántartásban az alábbi számon szerepel: 00013/2012.

Magyarországi Baptista Egyház belső egyházi jogi személy szervezetként létrehozta a Szeretetházi Baptista Gyülekezet Kiskőrös-t.

Bejegyzés száma: MBE EJSZ-2013/10
Bejegyzés ideje: 2013.05.27.

2015. február 01-én nyitotta meg kapuit a Sorsok Háza Szociális Intézmény. Pszichiátriai betegek nappali ellátását kezdtük meg biztosítani Kiskőrösön, Kalocsán, Kiskunhalason és Kiskunfélegyházán.

Rövid időn belül felismertük az igényeket, mely további szolgáltatásfejlesztésként realizálódott. Szenvedélybetegek nappali ellátásával egészítettük ki a tevékenységünket 2016 első felében Kiskőrösön, Kalocsán és Kiskunhalason 2016 szeptemberében még 5 telephellyel bővült a szervezet. Baján, Jánoshalmán, Kiskunmajsán, Hódmezővásárhelyen és Makón szintén szenvedélybetegek és pszichiátriai betegek nappali ellátását kezdtük meg biztosítani. Több településen a helyi Önkormányzattal kötött ellátási szerződés keretében végezzük a szakmai munkánkat. Kiskőrös településén 2016. január 01-től a Család- és gyermekjóléti szolgálat feladatait is ellátjuk.

2017. július 01-től a belső egyházi jogi személy neve Sorsfordító Szolgáltató Központ lett.

“Útjaink százfelé válnak,
De szívünk egy célért dobog,
Nekivágunk a küzdelmes mának,
És épít karunk egy szebb holnapot…”
(Arany János)

22
támogatott lakhatás pszichiátriai betegek részére
18
támogatott lakhatás szenvedélybetegek részére

Elismerések

Balogh Lajos plakett

"Békés Barbara, a Sorsfordító Szolgáltató Központ kiskőrösi munkatársa, Balogh Lajos plakettet kapott junior kategóriában, a Szociális Munka Napja alkalmából."

- 2020. november 13.

Adományok

Cipősdoboz gyűjtés

"Szűcs Péter és munkatársai, a makói Hagymatikum Gyógyfürdőben gyűjtöttek ajándékokat a gyermekeknek"

- 2020. december 14.

Nekünk/rólunk írták

Béni Péter üzenete

"Szeretnénk köszönetet mondani a Sorsfordító Szolgáltató Központ munkatársainak minden Szociális területen dolgozó kollégáknak, szakembereknek, akik nap, mint nap munkába indulnak azokért az emberekért, akik a társadalom peremén élnek, eddig is nélkülöztek, de ezekben a nehéz hetekben még kiszolgáltatottabbak. ..."

- 2020. április 08.

Farkas Tamás levele

"Kedves dolgozók és ellátottak!

2019 márciusában az életem eljutott arra a pontra amit már sokan jósoltak. Kábítószer függőségem és alkohol problémáim miatt elsodródtam céljaimtól, családomtól, barátaimtól és az életem romokban hevert. Bűntudat és lelkiismeret furdalás nélkül bántottam és kihasználtam környezetem, hogy függőségeimet táplálni tudjam. Pillanatnyi örömöt mindig tudtam szerezni de boldog sosem voltam igazán. ..."


- 2019. október 29.

Médiamegjelenések

Közmunkával és lakhatással segítik a szociálisan rászorulókat Kiskőrösön

"A Sorsfordító Szolgáltató Központ 2015 óta biztosítja a pszichiátria betegek, 2016-tól pedig a szenvedélybetegek nappali ellátását is, mely szolgáltatások köre 2020-tól a közösségi alapellátással bővült."
VIRA - 2020.10.26.

Elismerések a cselekvő segítség hőseinek

"Budapest ­– A Szociális Munka Napja alkalmából a Magyarországi Baptista Egyház díjazta a szociális munka területén dolgozó kiválóságainkat."
Baptista szeretetszolgálat - 2019.11.13.