NEKÜNK/RÓLUNK ÍRTÁK

2022. november 17-18-án a III. Támogatott Lakhatás Országos Konferencia Parádfürdőn, az Erzsébet Park Hotel-ben került megrendezésre.  

A megnyitót követően a szolgáltatást érintő aktualitásokról, kérdésekről, problémákról és megoldásokról hallhattunk előadásokat dr. Andráczi-Tóth Veronika (Emberi Erőforrások Minisztériuma), Bódy Éva (Semmelweis Egyetem Szociális Vezetőképző Tudásközpontja), valamint Galambos Katalin (SZOCIO-KRAFT kutatócsoport) közreműködésével. A szociális törvényt érintő változásokról Dr. Czibere Károly tartott előadást.
Ezen felül több – az országban működő – bentlakásos intézmény és az azokban folyó munka is bemutatásra került.

Pódiumbeszélgetés keretén belül pedig Szabó Győző, Jászai Mari-díjas színész mesélt saját tapasztalatairól.

A programsorozat zárásaként lehetőség adódott egy kis csapatépítésre is.

20221117 110158

IMG 7266

 

20221117 110211

IMG 5441

20221117 195451

Az alábbi levelet Béni Pétertől kapta intézményünk.

Köszönjük az összes dolgozónk nevében az elismerő szavakat.

"Szeretnénk köszönetet mondani a Sorsfordító Szolgáltató Központ munkatársainak minden Szociális területen dolgozó kollégáknak, szakembereknek, akik nap, mint nap munkába indulnak azokért az emberekért, akik a társadalom peremén élnek, eddig is nélkülöztek, de ezekben a nehéz hetekben még kiszolgáltatottabbak.

Köszönjük minden erőfeszítéseteket, küzdelmeteket amit minden nap ezekért az emberekért vívtok.

„Itt a földön egyetlen egy számít,
az, hogy ember az emberrel miként bánik.
Nem kell, hogy mindenkit szeressen,
Csak hagyni, hogy ember, ember lehessen”

Béni Péter"

Az alábbi levelet Farkas Tamástól kapta a bajai intézményünk, ahova 2019 első felében fordult segítségért.

Köszönjük az ott dolgozók nevében is, valamint további sok erőt és kitartást kívánunk ahhoz, hogy megtalálja a problémák forrását.

Reméljük sorstársainak is irányt mutathat ez a levél:

"Kedves dolgozók és ellátottak!

2019 márciusában az életem eljutott arra a pontra amit már sokan jósoltak. Kábítószer függőségem és alkohol problémáim miatt elsodródtam céljaimtól, családomtól, barátaimtól és az életem romokban hevert. Bűntudat és lelkiismeret furdalás nélkül bántottam és kihasználtam környezetem, hogy függőségeimet táplálni tudjam. Pillanatnyi örömöt mindig tudtam szerezni de boldog sosem voltam igazán. A magány többször eluralkodott rajtam és kerültem depresszív állapotba. 21 évesen kiégtem, elfáradtam és lemondásba kerültem jövőmmel kapcsolatban.

Szégyennel teli de annál több bátorsággal mertem segítséget kérni
a bajai Sorsok házától és az hogy bizalmat kaptam, megértést és támogatást, lehetőséget adott egy drogterápiás intézetbe eljutni újból 2019 március 25-én, ahol jelenleg közel 7 hónapja tartózkodom. Keresem folyamatosan függőségeim gyökereit ami sokszor nehézségekkel jár és többször feladtam volna legszívesebben.. Sokat gondolok rátok ami segít felidézni, hogy honnan is indultam, hol vagyok és hová tartok. Hálával tartozom a dolgozóknak és az oda bejáróknak a beszélgetésekért és a sok segítségért! Azáltal hogy a kezdeti szakaszban segítségemre voitatok tudok újra hinni, vidám és felszabadult lenni, van jövőképem és motivációm. Hosszú évek után pedig szermentesen ünnepelhetem közeledő 22. születésnapomat egy szerető közösségben. Még sok munka áll előttem és nehézségek mikkel szembe kell néznem de a legfontosabb amit megtanultam az a segítség kérés és az hogy nincsenek problémák csak meg nem talált megoldások!
Bizakodó vagyok azzal kapcsolatban, hogy ez a levél több sorstársamhoz is eljut és az üzenetem, hogy józannak lenni megériI

Üdvözlettel: Farkas Tamás"